13 Şubat 2008 Çarşamba

funda için mantı yaptım

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 14
ev sahibimiz canım kardeşim funda.sayfasına bakın harika tarifler var.


benim mantım
malzemeler
yarım kg un
yarım kg yağlı kıyma
1 yumurta
1 yemek kaşığı margarin
1 baş soğan
1 kg yoğurt,3 diş sarmısak
tuz,su ve karabiber,pulbiber
yapılışı
un,yumurta,tuz ve suyla yumuşak bir hamur yoğurup
oklavayla yufkamızı açıyoruz.yufkalarımızı 2 parmak eninde kare şeklinde kesiyoruz.daha öncede hazırlayıp soğuttuğumuz (kıyma,ufak doğranmış başsoğan ve karabiber)iç malzememizi karelerden taşmıyacak şekilde yerleştirip kaynar suda haşlıyoruz.derin bir kaba alıp sarmısaklı yoğurdu döküp üzerinede erittiğimiz yağ ve pulbiber karışımını gezdirip servis yapıyoruz.afiyet olsun.

2 yorum:

defneylebirlikte dedi ki...

canım benim.birtanem.tarifi yayınladım.eline sağlık.

makhina dedi ki...

siboşum canım ben bu mantıyı yirim yirim valla:)tam yemeği yaptım bir baktım mantı ebdeki ıspanaktan vazgeçtim çaldım mantıyı:))ahh bacım bülbülüm:))iki dertleştik rahatladık bacım ohh sefamıs olsun.siboşum sen mi açtın mantı yufkalarını bayan beceri:)ben ancak ufak yufka açabiliyorum annem yufkayı güzel yapar bizim burada şebit derler bir çuval yaparlar sular yeriz.annem aman kızım sizler ögrenmeyin ben yıllardır bıktım şebitten su böreginden saç böreğinden dedi,kendince iyi etti de Allah ömür verirde torun torba olurda börek neyim isterse yok:)hazır yufka neyinize yetmiyor eşek sıpalarımı diyecem:)senin çenenin yanında benim çeneyi görürsen yolla bacım benimki daha bir kötü düşmüş:)hadi kaçtım öpüyorum seni