26 Eylül 2007 Çarşamba

kavurmalı makarna



kavurmalı makarna
malz:1 paket uzun makarna (miktarı size kalmış)
1 iri domates rendesi
250 gr kavurma
2 kaşık domates salçası
tuz ve yedi türlü
yapılışı: makarnamızı haşlıyoruz haşlama suyuna
tuz ve 1 kaşık sıvıyağ katmayı unutmuyoruz yapışmaması için
öncelikle yağda güzelcene onu pişiriyoruz.
ardından tavaya önce az yağımızı (2-3 kaşık kadar ) iyice kızardıktan sonra kavurmayı salçayı ve dometes rendesini katıp soteliyoruz.kavurmanız tuzluysa az tuz katın .üzerinede 7 türlü baharatı ekleyip bir-iki çevirdikten sonra geniş bir kaba aldığımız makarnanın ortasına yerleştirip.servis yapın

Hiç yorum yok: