28 Haziran 2008 Cumartesi

tahinli,fındıklı rulo kurabiye

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26 http://porselendemlik.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler,

26 cı Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini Ev Sahibeliğini sevgili huriye

kelebeklisaniyeler arkadaşımız yapacak işte davetine icabet ettiğim tarifim.

tşkler canım kolaylıklar diliyorum..

TAHİNLİ,FINDIKLI RULO KURABİYE

yarım paket margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 paket kabrtma tozu

alabildiğince un

1 yumurta,1 çay b tahin

1 kase şeker,dövülmüş fındık


malzemeleri verdik işte yapılışı

yağları,yoğurdu,kabartma tozunu,yumurtayı ve

alabildiğince unu karıştırıp yumuşak bi hamur yapıyoruz.

daha sonra merdaneyle ufak daireler açıp,üzerine

önce tahini sonra fındığı ve enson şekeride serptikten sonra

rulo yapıyoruz.sonra bıçakla ruloları kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
afiyet olsunnnn

9 yorum:

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Canim merhaba,ellerine saglik bunlar ne güzel kurabiyeler tahinli findikli kim nasil lezzetli olmustur,keski çayimin yayina alabilseydim degilmi?:)) katildigin için çok tesekkür ederim canim,biliyorsun etkinlik 2 hafta sürecek ve bu zaman içerisinde diledigin kadar tarif yollaya bilirsin,her zaman beklerim. Öpüyorum görüsmek üzere canim.

Tarif pazartesi günü yayinda olacak.

makhina dedi ki...

selam siboşum ne güzel olmuş kurabiyeler ellerine sağlık canımm bende isterimm yaa:))sıcaktan fazla gelemiyorum bunalıyorum canımm kendine iyi bak çook öpüyorum canım selamlar (uğrarım yine)

akasyakokusu dedi ki...

selam sevgi benden ceylanım..sana geçen cevap yazamadım canım..kıza evde hiç birşey sürmüyoz vermediler.bir hafta pansumana gittik orda birkaç çeşit kremi karıştırıp sürüyolar sarıyolar.birkaç gün öncede plastik cerrahiye gösterdim.oda evde yapacak bişey vermedi.üst ölü deri kurudu dökülüyo artık.verilmiş sadakamız varmış..
iki gündürde rahat basıyo artık..dünde doğumgününü kutladık.dileklerine Allah c.c. razı olsun cümlemizin çocuğunu anababasına bağışlasın.kaderini güzel çizsin amin.
ev gündüz çok sıcak ama gün döndümü efil efil esiyor.gel görki kapı pencereden toz yağıyor.yüzüme bile yapışıyor.biliyosun zaten buranın meşhur tozunu..neyse canım büyük oğlan başımı bekler hadi hadi kalk der ben artık buraya yazıyorum diğeri açılmıyor açılsada alt kısmı yok zaten.hadi öpüyorum senide bıcırlarıda.

Sevil Şahin dedi ki...

MERHABALAR ARKADAŞIM 26. Ev sahibemiz olan HURİYE(KELEBEKLİ SANİYELER) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK GUZEL BİR HAFTA DİLERİM
Sevgilerimle SEVİL

Sevil Şahin dedi ki...

MERHABALAR ARKADAŞIM 26. Ev sahibemiz olan HURİYE(KELEBEKLİ SANİYELER) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK GUZEL BİR HAFTA DİLERİM
Sevgilerimle SEVİL

dünden bugüne dedi ki...

ellerine sağlık canım benim çok nefis görünüyor..
ben bi süre yokum canım memlekete gidiyoz hayırlısı olur inşallah .. görüşmek üzere

Adsız dedi ki...

canım benim geldim..sen gel ben sana kumpirde yaparım.daha neler yaparım hele.
o toza gıcık oluyorum.valla merkez merkez dedim.mardinden gına ettirmesin beni bu tozlar..yüzüme bile yapışıyo mübarek.
kızı bugün plastik cerrahiye gösterdim ikinci kez..iyi iyi dedi evde sürmeye krem verdi.atlattık şükür..
sen nasılsın teyzoşlarım nasıl hee..kalın sağlıcakla öptüm mucuk mucuk.

akasyakokusu dedi ki...

Üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban, Ramazan ayları manevi yönden daha önemli ve hayırlıdır. Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaip kandilidir. Yani bu gece ALLAH'ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gecedir. Edilen dualar, tövbeler bu gece kabul olunur. Yürekler binbir nurla doludur. Kandiliniz kutlu olsun..

akasyakokusu dedi ki...

acıkınca cennet meyvesi rızkın olsun,susuzluğun zemzemle son bulsun,uykun zikirle dolsun,dilin dua,ruhun hep mevla ile olsun.kandilin mübarek olsun canım