21 Ekim 2007 Pazar

urfa kebapları

patlıcanlı kebap
malz:1 kilo taze yarım yağlı kıyma1 kg kemer patlıcansivri biber,karabiber ve tuz
yapılışı:önce eti tuz ve baharatla terbiyeleyip bir süre bekletiyoruz.daha sonra patlıcanları halka halka kesip tuzluyoruz.sonra şişe 1 patlıcan birde 1 topak et ara lıklı olarak diziyoruz.etleriniz düşer diye korkarsanız acık un katabilirsiniz.bi güzel mangalda pişirip közlenmiş biber ve soğanla servis yaparız




domatesli kebap
patlıcanlı kebapta olduğu gibi yapıyoruz yine
malzameler:1 kg az yağlı kıyma1 kg orta boy domatestuz ,ve baharatönce eti tuzlayıp ve baharatlıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz bir domatesi dörde bölüp,terbiyelediğimiz etlerden birer topak alıp domatesle aralıklı dizim ızgarada pişiriyoruz ve salatayla sevis yapıyruz tabi ayranıda unutmamak lazım.

2 yorum:

DevrimHobby dedi ki...

Urfaliyamm ezeldenn,gönlüm gecmes güselden,gönlümün gözü ciksin,sewmeseydim ezeldenn....
Hee Urfa´li döktürmü$sün gine acili Urfa yemeklerini süper görünüor hepsini yedimm kimseye kalmadi ehehee :)
Ellerine saglikk olsun gülomm cok güsel...
seni we cadilarini cok öpüorum iyi bakasin kendine...

Adsız dedi ki...

urfalı olmaktan gurur duyuyorum çoh harika bir yer yemekleri hiç kimsede yok:)