1 Ekim 2007 Pazartesi

kabak musakka

benim sık sık yaptığım bir yemek bu çokta severiz eşimle.işte tarifi
önce malzemeler
1 kg taze kabak
yarım kg domates
yarım kilo kuş başı veya kemikli et
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz ,karabiber
yapılışı
önce kabağı halka halka kesip tuzluyoruz ve bekletiyoruz onu etimiz az pişinceye kadar.
etimizi yarım pişirdikten sonra,kabakları ekleyip beraber soteliyoruz kabakların rengi dönene kadr beklerken domatesleri ufak ufak küp şeklinde doğradıktan sonra,1 yemek kaşığı salçayı et ve kabağa ekliyoruz 1-2
çevirdikten sonra 5 dakika birbirini almasını bekledikten sonra domatesi katıp tuz ekleyip
pişiriyoruz.tabağa alıp karabiber serperek sıcak sıcak servis yapıyoruz

1 yorum:

dünden bugüne dedi ki...

canım elleirne sağlık çok güzel görünüyor aslında iftardan sonra gelmek var yemnek bloglarına ağzım sulanıyor midem gurulduyor:)))
ALLAH kolaylık versin canım dileirm her şey yoluna girer