18 Ekim 2007 Perşembe

kıymalı meyhane pilavı


malzameler
2 su bardağı pirinç
300 gr ister kıyma ister ufak kuşbaşı et kıymalı yaptım ben
1 baş kuru soğan
1 kaşık domates salçası
yarım paket margarin 2 yemek kaşığı sıvı yağ
mat olmaması için
.karabiber ve yeditürlü
yapılışı
önce eti kızartıyoruz içine tuzunuve soğanı ve salçayı ekleyip soğanı
öldürdükten sonra
pirinci ekleyip 3 ,4 karıştırdıktan sonra ve baharatlarınıda kattıktan
sonra 1,5 bardak suyu ekleyip demledikten sonra turşu ve ayranla servis yapıyoruz.afiyet olsun hepimize........

1 yorum:

makhina dedi ki...

selam canım pilav nefis görünüyor,servisi nefis olduğuna göre eminim tadı da nefistir,ben meyane pilavını bulgurlu ve bol baharatlı yemiştim senin yaptığın daha farklı canım çekti valla:))hayırlı mutlu bir hafta sonu dilerim.